ברצונכם להגיש תביעה לביטוח לאומי עקב פגיעה פיזית, נפשית או שכלית שעברתם.
כיצד ניתן לדעת איך ביטוח לאומי יקבע את אחוזי הנכות המגיעים לכם? במאמר זה מפורטות 4 דרכים לקביעת אחוזי הנכות ע"י ביטוח לאומי.
הכנת המסמכים הרפואיים מראש: שלב קריטי בהליך קביעת אחוזי הנכות
כאשר אתם ניגשים להגיש תביעה לביטוח לאומי כדי לקבל אחוזי נכות ביטוח לאומי, עליכם להכין מראש מסמכים רפואיים אשר כוללים את כל המידע הרפואי אשר מתאר את המחלות, הפגיעות, הליקויים והנזקים מהם אתם סובלים. ככל שתכינו לקראת הגשת התביעה יותר מסמכים ובדיקות אשר סוקרים את כלל הליקויים, כך גדל הסיכוי להגדיל את כמות אחוזי הנכות שייקבעו לכם.
סדר וארגון בוועדה הרפואית הוא המפתח להליך מסודר שיבטיח את מיצוי זכויותיכם
הוועדה הרפואית הינה הגוף אשר דן במקרי התביעות לקבלת אחוזי נכות. היא מורכבת לרוב מרופאים אשר מומחים לתחומים שונים ויבדקו את התובע במהלך הועדה. לוועדה חובה להגיע עם תעודה מזהה, חשוב להגיע בזמן וכדאי להגיע עם מלווה: קרוב משפחה או עורך דין שיוכל לייצג אתכם בפני הוועדה, לסייע ולתמוך בכם. כדאי ואף מומלץ להגיע עם רשימה מאורגנת ומסודרת של כל המסמכים הרפואיים, כדי להבטיח שהחלטות הוועדה, אשר הינן הרות גורל באשר לקביעת אחוזי הנכות שלכם, יהיו מתואמות עבורכם.
קביעת אחוזי נכות: מהוועדה הרפואית לפקיד תביעות
במקרה ובו הוועדה הרפואית קבעה אחוזי נכות בשיעור של- 60% לפחות, או- 40% לפחות כאשר ישנו ליקוי שנקבע בשיעור של- 25% לפחות, המשך הטיפול בתביעה מועבר לפקיד תביעות שקובע באופן סופי את דרגת אי הכושר שלכם. ההחלטה תישלח אליכם בדואר יחד עם דוחות הוועדה הרפואית. אך מה ניתן לעשות אם אינכם מרוצים מההחלטות ומאחוזי הנכות שנקבעו?
ערעור: הפתרון שלא כולם מכירים
מאכזב לגלות כי לאחר כל התהליך הבירוקרטי והמתיש שעברתם, לא נקבעו עבורכם אחוזי הנכות המגיעים לכם. אל חשש, ניתן להגיש ערעור: הן על החלטות הועדה הרפואית והן על החלטת פקיד התביעות שקבע את דרגת אי הכושר שלכם. את הערעור יש להגיש תוך 60 ימים מרגע קבלת החלטת הועדה הרפואית, ותוך 60 ימים מיום הגשת הערעור תתכנס וועדה רפואית לעררים אשר תוכל לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו לכם קודם לכן.
לסיכום
4 הדרכים שפורטו במאמר זה בדרך לקבוע את אחוזי הנכות שלכם ע"י ביטוח לאומי, מהוות שלבים חשובים בהליך התביעה הארוך. החל בתיעוד, סידור והכנת כלל המסמכים הרפואיים המעידים על הליקויים מהם אתם סובלים, דרך הגעה לוועדות הרפואיות בצורה המאורגנת והמוכנה ביותר, ולאחר מכן קביעת דרגת אי הכושר ע"י פקיד תביעות. תמיד קיימת האפשרות לערער על ההחלטה שנקבעה, וגם את הליך הערעור חשוב להכיר לעומק.