מהו שכר הטרחה של עורך דין תעבורה?

עו"ד תעבורה נחוץ לרבים מאיתנו במקרים של עבירות תנועה עליהן נזקקים לייעוץ או ייצוג משפטי. בית משפט תעבורתי יכול להכריע על תוצאה קשה מארסנל העונשים הקבועים בחוק בהתאם לעבירה שבוצעה ולכן אין להתמודד עם האירוע לבד. המאמר יפרט מהו שכר הטרחה של עו"ד תעבורה.

 

מה התפקיד של עו"ד תעבורה?

תפקידו העיקרי של עורך דין תעבורה הוא להגן על הלקוחות שלו. על מנת לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, עורך הדין צריך להיות מקצועי, מנוסה ובקיא בכל חוקי התנועה ולהכיר מקרוב את המהלכים של בית המשפט והעונשים הקבועים בחוק.

הידע וההכרה בנושא יסייעו להתמודדות טובה יותר כאשר המטרה של עורך הדין היא להמתיק את גזר הדין ולזכות לגמרי את הלקוחות שלו. בנוסף, עורך הדין מלווה את לקוחותיו לחקירות משטרתיות ומעניק ייעוץ מקצועי במקרים של קנסות, ניקוד, פסילת רישיון וכיוצא בזה. כמו בכל תחום, זוהי עבודה ויש לשלם על השירותים המשפטיים.

 

מהו שכר הטרחה של עורך דין לתעבורה?

כאש מדובר על שכר טרחה של עו"ד תעבורה ניתן לשלם אותו בכמה אופציות: שכר טרחה המבוסס על אחוזים, מקדמה ואחוזים או שכר טרחה שנקבע מראש בהסכם עם עורך הדין. אין מחיר שנקבע על פי החוק, השכר הוא בהתאם למוניטין של עורך הדין והמורכבות של תיק התעבורה.

ישנם גם עורכי דין שגובים תשלום על פתיחת תיק וכאלו שגובים עמלה נוספת בעת הייצוג המשפטי. הדרך הטובה ביותר היא להשוות מחירים בין 2-3 עורכי דין, אך מה שיקבע את הבחירה צריך להיות לבסוף ההצלחות המוכחות של עורך הדין והאיכות שלו.

 

ממה מושפע המחיר של עו"ד תעבורה?

מה שמשפיע על המחיר אותו גובה עו"ד תעבורה הוא המקצועיות והניסיון שלו. העונש על עבירות תנועה מסוימת יכול לעלות במאסר בפועל, פסילה מנהלית, פסילה בריאותית, קנסות גבוהים וכד' בהתאם לרקע של הנהג והעבירה אותה ביצע.

בנוסף, ישנם תיקים שלוקחים זמן ארוך יותר לטיפול, חיפוש של עדים ויועצים מומחים, התמודדות עם חברות הביטוח ועוד. כלומר, ככל שהתיק מורכב יותר, כך גם שכר הטרחה של עורך הדין יהיה גבוה יותר. השאלה מה עדיף – מחיר גבוה או תועלת? האם העונש הצפוי בחוק יעלה ביוקר או שעדיף לשלם לעורך דין מנוסה שימחק את העונש?

 

מחיר ממוצע של עו"ד תעבורה

על פי המחירון של עו"ד תעבורה בממוצע הייעוץ הראשוני עולה בין 400-1,000 ₪. יחד עם זאת ישנם עורכי דין שמעניקים ייעוץ ראשוני חינם ללא התחייבות. על ייעוץ משפטי המחיר הממוצע הוא בין 400-900 ₪ וייעוץ לפני חקירה יעלה בין 2,300-6,500 ₪ בממוצע. כדי לקבל חוות דעת של מומחה, גובים בממוצע 5,000-12,000 ₪ וכדי לטפל בכתב אישום בין 2,500-20,000 ש"ח בממוצע.

עורך דין תעבורה

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
עריכת דין
איך עו"ד בונים תכנית לשיקום כלכלי?

פשיטת רגל של תאגיד או אדם פרטי הוא מצב מורכב המשפיע על החייבים מבחינה כלכלית. במצב כזה צריך לעבור שיקום כלכלי על מנת לצאת לדרך חדשה ולהתנהל באופן נכון. המאמר

משקל
עורך דין רשלנות רפואית
רשלנות רפואית של הרדמה: מה מגיע לי?

הרדמה לצורך ניתוח, או הליך רפואי אחר, המצריך אלחוש ונטרול של המטופל, היא אמצעי רפואי חשוב, מתקדם ואיכותי, המאפשר למנוע ממטופלים סבל וכאב. יחד עם זאת, הרדמה מלאה נושאת עימה

מאזניים
עריכת דין
פוטרת בזמן הריון – מה החוק אומר?

בישראל ישנו חוק נשים בעבודה, במסגרתו חל איסור על פיטורים במהלך הריון או חופשת לידה. מעבר לכך, ישנו חוק נוסף והוא חוק שוויון הזדמנות בעבודה, שאוסר על הפליית נשים הריונות

מאזניים
עורך דין פלילי
מה ההבדל בין עבירת הריגה לעבירות המתה?

היכרות עם ההבדל בין עבירת הריגה לעבירות המתה צריכה להיות אינטרס של כל חשוד, כי היא עשויה להשפיע בצורה דרמטית על האסטרטגיה המשפטית וכמובן העונש. בנוסף, חשוב להתייעץ עם עורך