מה הדבר הראשון שעליי לעשות במצב שיש אלימות במשפחה שלי?

אלימות במשפחה היא תופעה כאובה שלצערנו מתרחשת מדי יום בבתים רבים, בין אם מדובר על אלימות נגד נשים ובין אם על אלימות נגד ילדים. המאמר יפרט מהו הדבר הראשון שיש לעשות במצב של אלימות במשפחה.

 

למי לפנות לסיוע ראשוני?

החיים מזמנים לנו אהבות שלבסוף הופכות למשפחה מאושרת שחיה את חייה בשלווה. ביחד עם זאת, החיים גם מזמנים משברים הקשורים בתחומים הכלכליים, הבריאותיים והאישיים. המשברים הללו עלולים לגרום לאלימות פיזית ומילולית, התפרצויות זעם, הזנחה וכד'. לא חשוב מהו המצב הסוציו אקונומי ומהו הרקע של בני הזוג, אלימות יכולה להתפרץ בכל משפחה. חשוב לזכור שמי שחשוף לאלימות אינו אשם בכך ולא מגיע לו יחס אלים ולכן אסור לשמור בבטן את הדברים ולפנות לסיוע בין אם עדים לאלימות ובין אם סובלים ממנה.

לכן, במקרים של אלימות במשפחה יש לפנות באופן מיידי למשטרה. בנוסף, ניתן לקבל מענה ראשוני בקווי חירום של משרד הרווחה והביטחון החברתי המעניק הגנה, שיקום וטיפול. הסיוע מפנה למקלטים לנשים מוכות, מענק הסתגלות לאחר שהו במקלט, הבטחת הכנסה, סיוע בשכר דירה וסיוע משפטי. כאשר מדובר בעדים לאלימות במשפחה או בתביעות על אלימות ניתן לפנות ישירות לעורך דין פלילי לסיוע בהגשת תביעה. היכנסו לאתר עו"ד דני אורדן והתרשמו.

 

אילו סוגי אלימות קורים במשפחה?

האלימות יכולה לקרות בכל משפחה בין אם מדובר בבני זוג נשואים או שאינם נשואים ובין אם בין בני זוג חד מיניים. בין היתר מדובר על אלימות כלפי הורים שלאו דווקא מתגוררים באותו הבית, כלפי ילדים, נשים, גברים, אחים וקשישים. האלימות יכולה להתבטא באלימות פיזית, מילולית, הזנחה, אלימות כלכלית, רגשית או מינית, הטרדה ואיומים. גם אם אתם רק עדים לאלימות אתם חייבים לעצור אותה ולפנות לסיוע. ישנם מקרים בהם עדים לאלימות אצל השכנים המחייבים דיווח למשטרה ולכן חשוב להיות ערניים. באופן כללי כל אדם שהיה עד לאלימות נגד חסרי ישע או קטין חייב לדווח למשטרה על כך על מנת שיביאו בסופו של דבר את האשמים לדין.

 

מהם הגופים שמטפלים באלימות?

נפגעי אלימות מינית צריכים לפנות לבית החולים לבדיקה ראשונית. ניתן לחייג למוקדים או לקבל סיוע אנונימי בקווי החירום לנפגעי תקיפה מינית שפועלים 24/7. המוקדים נפרדים לנשים דתיות או חילוניות או ערביות ולגברים ונערים דתיים או חילוניים. בכל סוג של אלימות, מעבר לפנייה למשטרה ולגופים תומכים או במקרים של חשש מאלימות יש להוציא צו הגנה או צו למניעת הטרדה ואיומים למניעת אלימות במשפחה. את הצווים מוציאים ללא עלות בבית משפט השלום, בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. רצוי לקבל ליווי של עורך דין ולהאריך באמצעותו את הצווים כאשר פג תוקפם.

אלימות במשפחה

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
לממש זכויות רפואיות
עורך דין רשלנות רפואית
כיצד פועלים למימוש זכויות רפואיות?

זכויות וחובות הן חלק מהחיים שלנו בתור אזרחים במדינה. כשאזרח מסוים נקלע למצב רפואי כלשהו, הוא יכול לממש מספר זכויות רפואיות. הזכויות הללו באות לידי ביטוי בחוק, במטרה לאפשר לאזרח

פטיש
עורך דין מקרקעין
עורך דין התחדשות עירונית חיוני מתמיד

ידעתם כי נכון לשנת 2020, הפרויקטים של התחדשות עירונית מהווים כ-15% מסך כל התחלות הבנייה בישראל? על פי הערכות שונות של מומחים בתחום הנדל"ן, הנתונים האלו אפילו הולכים להשתנות ולגדול.

לב על צלחת שבורה
עורך דין גירושין
איך פותחים תיק גירושין?

פתיחת תיק גירושין היא הצעד הראשון בדרך לפירוק הזוגיות. במאמר זה נסביר איך פותחים תיק גירושין ברבנות, מה יכול לקבוע בית הדין הרבני ומתי כדאי לתבוע בבית המשפט לענייני משפחה.

עסקאות מקרקעין
עורך דין מקרקעין
הכוונה משפטית לעסקאות נדל"ן

בכל הנוגע לעסקאות נדל"ן, יש חשיבות עליונה לליווי משפטי מתאים כדי להבטיח תהליך חלק ומוצלח. בין אם אתם קונים או מוכרים נכס, ניווט במורכבות של דיני מקרקעין יכול להיות מכריע